dimecres, 14 de novembre del 2012

TARIFICACIÓ SOCIAL O CONFUSIÓ SOCIAL?


La mestra de dansa em diu que llegeixi els papers penjats sobre la nova tarificació per calcular el preu de l’activitat.(Papers dels quals n’hi ha més d’una versió).

Jo n’estic a favor. No crec que els descomptes automàtics pel fet de pertànyer a una categoria determinada (jubilats, família nombrosa..) siguin justos per se. No és el mateix que entrin a una casa 1.200€ que 4.000€ mensuals. Per tant, seria lògic que els serveis públics tinguessin diferents preus per diferents nivells de renda.

És evident que l’administració necessita demandar documentació davant la inestabilitat del moment econòmic que vivim i la complexitat de les múltiples circumstàncies i agrupacions familiars.


Ara bé, a Cerdanyola els usuaris no ens aclarim amb la nova tarificació. Falla el procediment. Vull destacar que no hi ha hagut un bon disseny ni seguiment polític i això ha comportat:

a) Que no s’han disposat de suficients canals de difusió i informació a la ciutadania. La pedagogia sobre un nou sistema és sempre imprescindible .

b) La novetat i dificultat en la tramitació necessita l’ajuda tècnica de personal municipal especialitzat. Caldria oferir-lo en horari també de tarda, que és quan majoritàriament els usuaris o familiars tenen més temps.

c) La mancança d’ una unificació de criteris entre Aulos, Ateneu i Escoles Bressol Municipals sobre el tractament de les situacions canviants dels ingressos familiars.

La deixadesa política condueix a major descrèdit i confusió, per molt ben intencionada que sigui la mesura presa.